• Smeulders=Open

  Smeulders=open is de enige kunsthuiskamer in Nuenen die sinds enkele jaren zijn deuren opent voor de amateur/kunstenaar uit Nuenen.


 • de weekkrant.nl

  Bij Galerie RoBa in Mill kunst aan huis. Schilderkunst van Ellen Berens uit Nuenen. Zij maakt symbolische, abstract figuratieve schilderijen in sprekende kleuren met een zeer afwisselende beeldtaal, levenskunst, zonder woorden, eerlijk, positief. 2013


 • Boek atelier Nuenen

  Publikatie met alle deelnemers van het SchilderAtelier Nuenen. 2010


 • de Rooise krant

  Artikel over interview met oprichter Mari van de Rijt van stichting www.kankerentalent over mijn expositie met donatie voor deze stichting.


 • Kunst met een grote T Nuenen

  Nuenen. 2014 Tweejaarlijks organiseert Nuenen in het tweede weekeinde van oktober een unieke tentoonstelling voor amateurkunstenaars in Nuenen. Ik exposeer dit jaar op Berg 62. Een paarduizend bezoekers bezochten de expositie.


 • Kunst Natuurlijk in de Kasteeltuinen van Kasteel Arcen

  Ik neem als Gastschilder deel aan de expositie 'Kunst Natuurlijk 'in de Kasteeltuinen Arcen. Naast de gevestigde kunstenaars die In het Kasteel exposeren nemen er ook kunst-amateurs kunstenaars plaats in de schitterende kasteeltuinen rondom het kasteel. Op 18 en 19 juli 2015.


 • Literair Cultureel kunstschrift Schoon Schip

  2014 Plaatsing van mijn schilderij "koester het kind in jezelf" in de kunstrubriek Wassilys Frisbees. Dit is een onderdeel van het literiar cultureel kunstschrift Schoon Schip. Voorzien van hun bijschrift: "Vooral de sprankelende kleuren waarin Ellen Berens de ons naderende figuren heeft geschilderd vallen op. Er zijn zowel donkere als lichtere tinten gebruikt, die verschillende hoedanigheden van de figuren laten zien. Er straalt verwachting uit de groep. De nog nauwelijks ingevulde figuren kijken vragend om zich heen, misschien wel naar het leven zelf. Op de voorgrond zien we twee kinderen. Hun gezichten tonen dromerig geluk. Het jongetje koestert het meisje, ze voelen zich veilig en op hun gemak. Wil Berens ons met dit beeld laten zien dat als we het kind in ons naar voren laten komen het geluk ons ten deel kan vallen?"


 • intervieuw voor Exto kunstsite

  Interview door en voor Exto kunstsite over mijn schilderwerk. Lees alles hierover op mijn blog, klik op onderstaande link. http://www.gelukkigbewust.nl/2013/11/interview-voor-exto-kunstsite.html


 • Folder stichting www.kankerentalent.nl

  Titel 'Het gesprek' 2015 Ellen Berens schildertalent Geplaatst op de nieuwe folder van stichting www.kankerentalent.nl 2015


 • De Nuenense Krant

  Solo-Expositie Ellen Berens in Theater Het Klooster Nuenen. Vanaf september tot 3 oktober openingstijden van 08.30 tot 23.00 uur van maandag tot vrijdag 2015


  www.hetklooster.org
 • Eindhovens Dagblad

  Expositie van een 25 tal abstract/figuratieve schilderijen van Ellen Berens bij Vitalis Brunswijck in oktober/november 2016. Tijdens openingstijden gratis te bezichtigen.


 • De Nuenense krant


  2020 Kunst na kanker gaat over beeldende expressie bij kanker en verlies. Verwerkingskunst Schilder of teken jij over wat er leeft in je hart? Na verkoop gaat 50% naar een goed doel dat zich inzet voor het welzijn van mensen met kanker.
  Www.kunstnakanker.nl


 • Kunstblad Atelier Nuenen 2009

  Artikel beschreven over mijn getoonde werk tijdens de jaarlijkse kunstexpositie van kunstenaars van het Atelier Nuenen. 2009


 • Medisch maandblad Hematon 2010

  Een intervieuw met en van mij over mijn leven met kanker en de rol die beeldende expressie hierin speelt. 2010


 • De Nuenense krant

  Kunst na kanker gaat over beeldende expressie bij kanker en verlies. Verwerkingskunst

  Schilder of teken jij over wat er leeft in je hart?

  Na verkoop gaat 50% naar een goed doel dat zich inzet voor het welzijn van mensen met kanker.


  Www.kunstnakanker.nl
 • Kunstblad Atelier Nuenen 2009

  Informatie artikel over mij als  deeelnemer van het kunstenaarcollectie Atelier Nuenen.

  2009


 • De Nuenense krant

  Ellen Selder Berens is de oprichter van Kunst na kanker en krijgt hiermee aandacht in de media.

  Als beeldend kunstenaar en creatief coach bij kanker en verlies begeleidt zij mensen die geraakt zijn door kanker. Daarnaast exposeert en verkoopt zij schilderijen waarvan er een groot deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan het goede doel het kwf, kankerbestrijding. www.kunstnakanker.nl


 • Rond de Linde Nuenen

  Kunst na kanker in de media.

  Oprichter Ellen Selder Berens nam met haar atelier Kunst na kanker deel aan de atelierroute 2021. Dit was een groot succes! Er werden maar liefst 4 schilderijen verkocht waarna er 80% gedoneerd is aan het goede doel kwf, kankerbestrijding. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

  De belangstelling was erg groot, ook voor de visie van Kunst na kanker.nl


 • De Nuenense krant

  Ellen Selder Berens nam deel aan de Atelierroute Eindhoven en Regio.

  Dit was een groot succes, ze verkocht maar liefst 3 schilderijen waarvan er 80% van de opbrengst is gedoneerd aan het kwf. Lies van der Steen nam ook deel aan de atelierroute voor Kunst na kanker en verkocht 1 schilderij, waarvan er 80% gedoneerd is het kwf.


 • Kunstkrant

  Een artikel over mijn ontwerp  Symbolisch Hart Symboliek Het lemniscaat en Hart symbool samen gebracht. Dat staat voor Oneindig in liefde verbonden.


 • Nuenense Krant

  Expositie van een 25 tal abstract/figuratieve schrilderijen van Ellen Berens in Vitalis Brunswijck van 8 oktober tot 26 november 2016. Tijdens openingstijden gratis te bezichtigen.